Capital Campaign

  • SHARE

About the Capital Campaign

By our 15th year of operation at 1632 U Street NW in Washington, DC, we had outgrown the second floor space and could not support the demand for our programs. Thus, we implemented very exciting plans to expand our facilities and services to the community. These plans have enhanced our programs, increased participation, made programs accessible, and increased our visibility in the community. We have added the Joan Hisaoka Healing Arts Gallery at the front of the first floor, as well as an expansion at the rear of the first floor for a total of 2,000 square feet of additional program space.

To do this, we launched a campaign to raise $1.5 million to cover the renovation expenses.

While our campaign is now complete, you can still be a part of our beautiful space. 

By giving now, your name or at the name of a loved one will become a permanent part of our legacy!

Naming opportunities are available for many of the spaces in our expanded center. Available Naming Opportunities

The renovated space features:

  • Gallery space for formal exhibits and programs
  • A large multi-purpose room for programs, workshops, and yoga
  • A state-of-the-art teaching kitchen for healthy cooking classes and demonstrations
  • A courtyard for quiet contemplation and expanded rooftop terrace
  • A reconfiguration of the upstairs office space

With the expanded space we are able to:

  • Benefit from cancer support groups and three-day retreats in the additional program space
  • Learn cooking skills and nutrition information crucial for supporting treatment and recovery in our new state-of-the-art Lynne Peterson Holmes teaching kitchen
  • Find peace in our new meditation courtyard and rooftop terrace
  • Develop strength and relax in our yoga classes
  • Nurture the creative spirit in the Joan Hisaoka Healing Arts Gallery, which will be expanded to accommodate our popular exhibitions, film screenings, educational lectures and programs
  • Have greater access to activities by moving them to the first floor of our building, making them handicap accessible.
  • Do all of this in an atmosphere that is welcoming, safe, and conducive to healing.

We remain committed to environmental design.

Smith Center has made environmentally sensitive choices an operating principle of this renovation. These choices include: natural lighting through skylights and glass walls; compact fluorescent lighting; waterborne coatings; donated reclaimed Brazilian cherry wood flooring; low-water flow toilets; energy efficient heating and cooling systems; and a fully sustainable green roof.

To Top